Randjietsingh: Regering kan niet rekenen op meerderheid
02 Sep 2014, 17:10
foto
Radjkoemar Randjietsingh, fractieleider Nieuw Front. (Foto: René Gompers)


Fractieleider Radjkoemar Randjietsingh stelt dat in een parlementaire democratie de regering moet kunnen rekenen op een meerderheid in het parlement. Dit blijkt volgens hem niet het geval te zijn, want er kon geen quorum opgebracht worden door de coalitie om te kunnen vergaderen. De politicus vindt dat de regering consequenties zou moeten verbinden hieraan.

Randjietsingh vindt het niet verkeerd dat de oppositie de vergadering heeft geboycot, waarin president Desi Bouterse dieper zou ingaan op het energieplaatje. De politicus vindt dat de energiecrisis niet komt door overmacht. Er staan volgens hem zes tot zeven generatoren die de Energie Bedrijven Suriname niet repareert. Er worden juist nieuwe generatoren gekocht, wat veel meer kost. Ook de stoomturbines bij Suralco zijn niet ingezet. "Wij zijn niet van plan om naar onware informatie van de president te luisteren", stelt Randjietsingh.

"De president moet uitvoering geven aan het ontwikkelingsplan. Daarin zijn er beloften gedaan aan het volk. Vier jaar lang is de regering verkeerd bezig", meent Randjietsingh. Hij vindt dat het land vernietigd wordt. Volgens de fractieleider van het Nieuw Front nadert de buitenlandse schuld SRD 1 miljard. Er wordt volgens hem een miljard per jaar meer uitgegeven dan het land verdient. Randjietsingh stelt dat vandaag voor de wereld is aangetoond dat de regering niet in staat is de meerderheid in het parlement op de been te brengen. Dat is wat de samenwerkende politieke partijen volgens hem hebben beoogd met het niet bijwonen van de vergadering.
Advertenties