Panka ergert zich aan niet doorgaan vergadering
02 Sep 2014, 15:30
foto
Ricardo Panka, fractieleider Mega Combinatie. (Foto: René Gompers)


Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie, is boos over het niet doorgaan van de vergadering vandaag. Hij heeft nog geprobeerd overeenstemming te bereiken met de fractieleider van het Nieuw Front, Radjkoemar Randjietsingh, maar zonder resultaat. Panka neemt coalitieleden die zonder grondige reden niet zijn komen opdagen, ook kwalijk. Hij stelt dat hij niemand zal roepen om de lijst te komen tekenen, want dat doet hij ook niet wanneer het gaat om het veiligstellen van de schadeloosstelling.

President Desi Bouterse zou vandaag dieper ingaan op het energievraagstuk. Hij zou ook mededelingen doen over de rijstsector. De padieboeren hadden een petitie ingediend over de opkoopprijs van padie. Intussen heeft minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij overeenstemming met exporteurs bereikt om de padie voor SRD 60 per baal op te kopen. Vanmiddag is er een gesprek met de padieboeren in Nickerie.

De vorige week toen de president vroeg om het parlement dinsdag te antwoorden, is er geschorst en overleg gevoerd tussen de fractieleiders. De coalitie wilde maandag vergaderen, maar de oppositie zei later om liever dinsdag te vergaderen. Panka vindt dat de vergadering waarin belangrijke mededelingen gedaan zouden worden aan het volk, nu door de oppositie is geboycot. Hij vindt het een dieptepunt dat zaken zo gelopen zijn. Slechts zeventien leden hebben de presentielijst getekend.
Advertenties