Slechts een derde van DNA tekent presentielijst
02 Sep 2014, 13:05
foto
Twee derde van de stoelen in De Nationale Assemblee is leeg. (Foto: René Gompers)


Slechts zeventien leden van De Nationale Assemblee (DNA) hebben de presentielijst vandaag getekend voor de openbare vergadering, waar president Desi Bouterse dieper in zou gaan op de energiesituatie. Waarnemend voorzitter Ruth Wijdenbosch was genoodzaakt de bijeenkomst te sluiten omdat er geen quorum was. Leden van Nieuw Front, BEP en Pertjajah Luhur hebben de presentielijst niet getekend. Ook Patrick Kensenhuis (Nieuw Front/NPS) die publiekelijk meegedeeld had de presentielijst te zullen tekenen, heeft dit niet gedaan.

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zei dat hij het gedrag van de oppositie "beneden maats vindt en ronduit kinderachtig". Hij benadrukte dat de oppositie aangedrongen had op de komst van de president in het parlement. Wijdenbosch merkte op dat de coalitie niet uit zeventien leden bestaat. Ook heel wat coalitieleden zijn niet komen opdagen. Volgens haar kan de schuld niet alleen in de schoenen van de oppositie worden geschoven. De oppositieleden waren in het assembleegebouw maar hebben besloten de vergadering te boycotten. Ook de huishoudelijke vergadering is niet doorgegaan. Negentien assembleeleden hadden de presentielijst getekend. Om rechtsgeldig te kunnen vergaderen, zijn er minimaal 26 leden nodig.

De presentielijst is getekend door: Ruth Wijdenbosch, Henk Ramnandanlal, Anton Paal, Carl Breeveld, Charles Pahlad, Diana Pokie, Premdew Lachman, Lesley Artist, Waldie Ajaiso, Remie Tarnadi, Marinus Bee, Theo Vishnudatt, Joan Dogojo, Ricardo Panka, Ramses Kajoeramari, Oesman Wangsabesari en Ronnie Brunswijk. Enkele leden van Mega Combinatie zijn ziek en vier zijn uitlandig.
Advertenties