Brunswijk: Samenleving verdient de sociale zekerheid
29 Aug 2014, 12:05
foto
Fungerend assembleevoorzitter Ronnie Brunswijk vanochtend rond half vier. (Foto: René Gompers)


Fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee, Ronnie Brunswijk, stelt dat de samenleving belangrijke garanties heeft gekregen met de drie ontwerpwetten die vannacht onder zijn leiding zijn aangenomen. Mensen hebben straks een algemeen pensioen waardoor ze niet alleen op algemene oudedagsvoorziening zijn aangewezen. Het minimum uurloon is vastgesteld, waardoor een redelijk loon wordt betaald aan mensen die weinig scholing hebben. De basiszorgverzekering is eveneens gegarandeerd, zodat mensen behandeld kunnen worden wanneer ze ziek zijn.

Brunswijk zegt aan Starnieuws dat de gemeenschap deze wetten verdient. "Gezien de belangrijkheid van de wetten, hebben we besloten om deze af te ronden. Straks is het parlement met reces", legt Brunswijk uit. Hij is heel dankbaar dat het gelukt is. "Dit is een mijlpaal en ik ben de Almachtige dankbaar dat deze zeer belangrijke wetten onder mijn hamer gepasseerd zijn", glundert de politicus.

Het was geen makkelijke job om 26 leden in de zaal te hebben en te houden. Brunswijk merkt op dat het essentieel is om goed contact te hebben met de leden. De fracties van het Nieuw Front, Pertjajah Luhur en BEP hebben niet meegedaan aan de vergadering. Carl Breeveld van DOE en Nieuw Suriname hebben hun medewerking verleend. Brunswijk heeft Premdew Lachman van Nieuw Suriname met politie escorte van Nickerie naar Paramaribo laten komen. Lachman vertrok om 18 uur donderdag vanuit het westen. Brunswijk merkte in de vergadering op dat dit geen novum is. Hij is ook eerder met de helikopter gehaald om quorum te verlenen. Brunswijk benadrukte dat er continu 26 leden aanwezig waren in de zaal, waardoor er draagvlak was en alle wijzigingen konden worden geaccepteerd. De vorige keer toen hij de vergadering leidde, verdaagde hij deze nadat bleek dat er slechts achttien leden in de zaal waren. "Toen keken sommigen mij boos aan, maar we hadden geen wettelijk draagvlak. Nu is het wel gelukt".
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April