Ice Bucket Challenge Suriname in Top40
29 Aug 2014, 20:00
foto


Ijskoud water over je heen gooien voor een goed doel? Dat is de ice bucket challenge. Wereldwijd wordt eraan meegedaan en ook Suriname heeft een eigen versie. Top40 sprak Cyrano van de 'Ice bucket Challenge Suriname'.

Voor de tweede week staat ‘Rude’ van de Canadese groep Magic! aan top van de Nationale Top40. Weet je trouwens dat de song voortgekomen is uit een relatie ervaring van de voorzanger Nasri?
Op 2 staat ‘Stay With Me’ van Sam Smith. Deze artiest wordt door velen een beetje gezien als de mannelijke versie van Adele. Beiden zijn van Britse afkomst en... beiden scoren ze hits met dramatische love songs!
‘Lobi De Ete’ van Cornelis Amafo, gezongen door Dominique Ravenberg en Rodney Deekman staat op nummer 3 deze week. En hiermee is de top 3 van de hitlijst onveranderd gebleven ten opzichte van de vorige week.

De song die deze week het meest stijgt is ‘Fi Di Jockey’ van Adonia, de Jamaicaanse artiest die het afgelopen weekend op het podium stond in ons land. ‘Fi Di Jockey’ knalt van 34 naar 16 en is dus de ‘knaller van de week’.

‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ is de film van de week. Deze actie, science fiction komedie film is gebaseerd op de comic-book serie van de Teenage Mutant Ninja Turtles uit de jaren 80 en 90. De film trekt deze week de meeste bezoekers.

Nieuw in de Top40:
- Op 14: ‘Yaar Naa Miley’- Yo Yo Honey Singh & Jasmine Sandlas: De song komt uit de Bollywood film ‘Kick’ met in de hoofdrol Salman Khan.
- Op 26: ‘Five Hours’- Deorro: Deze tune is de electro house poku van het moment. De Amerikaanse Dj Deorro scoort er wereldwijd goed mee.
- Op 32: ‘Kon Ik Maar Sondro Yu’- Rafick: De jonge Rafick heeft weer van zich laten horen. Nu door een combinatie te maken van de Nederlandse song ‘Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn’ van Gordon en het Suripop nummer ‘Den Momenti Sondro Yu’, gezongen door Ruben Del Prado.
- Op 38: ‘Je Bent Toch Niet Gelukkig Met Een Mooie Vrouw’- Trafassi & Keizer: De nieuwste van Trafassi is uit en samen met Keizer scoren ze hun eerste hit in de Nationale Top40

De nummers 1 uit de bijzondere lijsten:
Hindi: Yaar Naa Miley – Yo Yo Honey Singh & Jasmine Sandlas
Pop Jawa: C’est La Vie – John Clay ft. D-Tune
Suripoku Hitshow: Lobi De Ete – Rodney Deekman & Dominique Ravenberg
Gospel: Say Yes – Michelle Williams ft. Beyoce & Kelly Rowland
Marron: Mooi Fanoende - Damaru
Bigi Poku: Niets Aan De Hand- Kankantrie
Latin: Bajo La Tormenta – Sergio George’s Salsa Giants
House/Dance: Fireball – Pitbull ft. John Ryan
Dancehall: Fi Di Jockey - Aidonia
R&B/Hip Hop: You And I – John Legend
Advertenties