Monorath: 'Ik gun Brunswijk de 'grani' voor aanname wetten'
28 Aug 2014, 23:10
foto
De assembleeleden Premdew Lachman en Harish Monorath van Nieuw Suriname donderdagavond tijdens de vergadering. (Foto: René Gompers)


Nieuw Suriname vindt dat de drie sociale wetten belangrijk zijn voor het land en daarom is er besloten om quorum te verlenen om te kunnen stemmen. Harish Monorath zegt dat hij Ronnie Brunswijk, die de vergadering leidt, de erkentelijkheid, de 'grani' geeft dat onder zijn hamer drie belangrijke wetten zijn goedgekeurd. De vergadering is nog steeds gaande.

Fractiegenoot Premdew Lachman is in de late avond van Nickerie gekomen opdat de vergadering door zou kunnen gaan. De leden Frits Moesafierhoesein (Mega Combinatie/NDP) is wegens ziekte afwezig, zijn fractiegenoot Charles Pahlad was er ook niet. Assembleevoorzitter Jennifer Simons is om dringende persoonlijke redenen uitlandig. Met moeite waren er 26 leden aanwezig in de vergaderzaal, waardoor een marathonvergadering is gehouden.

"Wij zijn bang dat er geen wetten meer zullen worden behandeld na vandaag, tot de verkiezingen. Wij vinden deze wetten erg belangrijk, daarom hebben wij alle medewerking verleend", legt Monorath uit. Hij haalt aan dat iemand van het Nieuw Front (Patrick Kensenhuis) meegewerkt heeft aan quorum, ook al wordt achteraf gesteld dat dit niet de bedoeling was.

Monorath vindt dat het een goed begin is dat de wetten Pensioenregeling, Basiszorgverzekering en Minimum Uurloon goedgekeurd worden straks. "Ik ben voorstander van de wetten, ook al ben ik het niet eens met alle aspecten. We moeten ergens beginnen", benadrukt Monorath. Hij zegt altijd meegewerkt te hebben om wetten te behandelen. Het doet hem pijn dat de Advocatenwet niet op de agenda is geplaatst en behandeld. "Ik ben blij dat deze wetten die bijzonder belangrijk zijn voor het volk afgerond worden", zegt Monorath.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April