Brunswijk zet moeizame assembleevergadering voort
28 Aug 2014, 21:15
foto
De lege stoelen van Nieuw Front, Pertjajah Luhur en BEP. (Foto: René Gompers)


De assembleevergadering onder leiding van Ronnie Brunswijk, vervanger van vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch, is na lange schorsingen nog gaande. Minister Michael Miskin (Arbeid) heeft de hele ontwerpwet Algemene Pensioenfonds moeten voorlezen, omdat er diverse wijzigingen zijn aangebracht.

De fracties van Nieuw Front, Pertjajah Luhur en BEP hebben helemaal niet deelgenomen aan de vergadering waar de drie 'sociale wetten' worden behandeld. Er is vanuit de zijde van de coalitie alles aan gedaan om 26 leden in de zaal te hebben. Waarnemend voorzitter Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) en Patrick Kensenhuis (Nieuw Front/NPS) hadden de presentielijst getekend. Kensenhuis heeft hiermee de woede van Nieuw Front op zijn hals gehaald. Hij heeft niet deelgenomen aan de vergadering.

Wijdenbosch heeft de presentielijst getekend, omdat zij de vergadering uitgeschreven heeft en moest openen. Zij heeft een groot deel van de vergadering niet bijgewoond, maar was tot iets na 18 uur in het parlementsgebouw. "Wij hebben de afspraak dat we tot 18.00 uur vergaderen. Ik heb mijn vervanger te kennen gegeven dat ik het niet raadzaam vind om door te vergaderen. Ik heb hem meegedeeld dat ik andere verplichtingen heb", zegt Wijdenbosch om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Brunswijk besloot de vergadering voort te zetten. Assembleeleden die weg waren, moesten weer terugkomen. Harish Monorath (Nieuw Suriname) kwam nadat de vergadering al begonnen was, aan. Zijn fractiegenoot, Premdew Lachman, is laat 's avonds nog aangekomen uit Nickerie. Carl Breeveld van DOE die ook even weg was, is ook teruggekeerd. Op dit moment zijn er 26 leden in de zaal. Het ligt in de bedoeling om de ontwerpwetten aan te nemen.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April