Kensenhuis: Ik wist niets van boycotten DNA-vergadering
28 Aug 2014, 17:30
foto
Assembleelid Patrick Kensenhuis


Assembleelid Patrick Kensenhuis (Nieuw Front/NPS) is de gebeten hond in de oppositie. Hij heeft vandaag de presentielijst getekend waardoor de openbare vergadering over de 'sociale wetten' vijftig minuten later dan gepland, kon beginnen. Waarnemend assembleevoorzitter Ruth Wijdenbosch heeft de vergadering niet afgeblazen toen er na een half uur geen quorum bleek te zijn. Ook daar is er wrijving over in de oppositie. De huishoudelijk vergadering die voor 10 uur gepland was, is niet doorgegaan door gebrek aan quorum.

Het Nieuw Front, Pertjajah Luhur en BEP doen niet mee met de vergadering. Zij zijn ook niet in het parlementsgebouw. Vicepresident Robert Ameerali heeft uitgebreid antwoord gegeven op vragen die gesteld zijn over de invoering van een algemene pensioenregeling en de nationale basiszorgverzekering. De assembleevergadering is na de schorsing zojuist hervat. Het is de bedoeling dat Ameerali vandaag nog verder gaat met de beantwoording van de vragen gesteld over het minimum uurloon.

Kensenhuis om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij niet op de hoogte was van een afspraak om de vergadering te boycotten. "Niemand heeft mij wat gezegd. Mijn fractiecoördinator, mevrouw Wijdenbosch, heeft mij ook niks gezegd. De vorige week heeft de oppositie nog quorum verleend. Ik kan niet weten dat er andere afspraken zijn gemaakt", merkt het assembleelid op. Wijdenbosch heeft de presentielijst wel getekend, aangezien zij waarnemend voorzitter is. Assembleevoorzitter Jennifer Simons is om indringende persoonlijke redenen geruime tijd uitlandig.

"Ik heb mijn partijvoorzitter gebeld. Hij heeft mij meegedeeld dat de voorzitters van de politieke partijen gisteravond hebben vergaderd. Afgesproken is om geen quorum te verlenen. Maar ik was hier niet van op de hoogte", benadrukt Kensenhuis. Leden van het Nieuw Front vinden dat Kensenhuis eerder ook al getekend had. Hij is volgens hen door de mand gevallen deze keer. "Je bent politicus genoeg om te weten dat je niet zomaar de presentielijst tekent", meent een oppositielid. Kensenhuis brengt hiertegen in dat Wijdenbosch de vergadering heeft uitgeschreven. "Waarom wordt de vergadering uitgeschreven als deze niet doorgaat", stelt de NPS'er. Hij is ook niet in de vergaderzaal, want zijn fractie heeft hem duidelijk gemaakt dat niet deelgenomen wordt aan de vergadering. Het ligt in de bedoeling om vandaag de sociale wetten aan te nemen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April