IMT wint van Frans-Guyanese selectie
28 Aug 2014, 06:00
Het winnend team van Inter Moengo Tapoe.

Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft woensdag het oefenduel in Cayenne, tegen de Frans-Guyanese selectie, gewonnen met 2-1. De ruststand in deze ontmoeting was 1-0 in het voordeel van IMT.

De wedstrijd werd onder een goede publieke belangstelling afgewerkt in het George Chaumet stadion. Het duel werd in een hoog tempo gespeeld. De eerste initiatieven kwamen van IMT. Vooral de aanval werd sterk opgezocht. Het duurde enkele minuten voor rust voordat er een doorbraak kwam. Giovanni Waal brak vanuit de vleugel goed door en gaf een voorzet, waar Yfes Vlijter als de kippen er bij was en zo de 1-0 feilloos kon inkopen. De Fransen kregen in de laatste minuten van deze helft nog de kans om de stand in evenwicht te brengen. Echter verzuimden zij om van dichtbij te scoren.

In de tweede helft was het haast het zelfde spelbeeld te zien. IMT viel even terug door sterk aanvallend voetbal van de Fransen. Toch waren het de Moengonezen die de voorsprong verder vergrootte. De duurste spelers geregistreerd bij de SVB op de loonlijst van IMT, Stefano Boeroe Rijssel, krulde een vrije trap zuiver in: 2-0. De Fransen bleven de druk opvoeren. Een handbal in het strafschopgebied leverde een penalty op voor de buren. Deze werd verzilverd waardoor de eindstand is bepaald op 2-1.
Alle achttien spelers van IMT zijn in actie gekomen. De trainersstaf is tevreden met hun optreden. De ploeg keert vandaag terug naar Suriname terwijl de Frans-Guyanese voetbalselectie zich opmaakt om komende week op te treden in de Caribbean Cup 2014. Zij zitten in groep 4 samen met Puerto Rico, Grenada en Curaçao.