Dc Jiawan: 'Mensen moeten bewuster met hun vuil omgaan'
28 Aug 2014, 19:50
foto
Saramacca heeft eigen roze vuilniszakken. (Foto: BIC Saramacca)


Districtscommissaris (dc) Rawien Jiawan van Saramacca zegt aan Starnieuws dat er extra vuilophaalwagens zijn ingezet om het vuil van het hele district op te halen. Desondanks, merkt de dc op dat veel mensen nog steeds hun omgeving en vooral de afvoerkanalen bevuilen.

Jiawan deelt mee dat de mensen bewust gemaakt moeten worden over hoe ze met hun vuil behoren om te gaan. De dc doet een beroep op de mensen om verantwoord om te gaan met hun vuil, zodat het district niet steeds bevuild wordt. Ook adviseert hij de lokale gemeenschap om de roze vuilniszakken te kopen. Met deze opbrengsten kan het districtscommissariaat het logistiek gedeelte beter organiseren en bekostigen.

De dc rekent ook op de jongeren. De Jongerenvereniging Saramacca heeft een project ingediend bij Openbaar Groen van Openbare Werken, dat goedgekeurd is. Het gaat om scholieren bewust te maken van de gevolgen voor het milieu bij het dumpen van vuil her en der. Volgens Jiawan kan er met zijn allen wel gewerkt worden aan een schonere omgeving en een schoon milieu.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April