Betekenis van Staatsolie benadrukt op studiedag leraren
27 Aug 2014, 10:00
foto
De leerkrachten voor aanvang van de studiedag.


De aanpassing van het thema Industrie in het aardrijkskunde curriculum, de nieuwe ontwikkelingsvisie van Staatsolie, de bouw van een tweede raffinaderij en het ethanol project in het district Nickerie, zijn aanleiding geweest voor het organiseren van een educatieve dag voor 40 aardrijkskundeleraren van het voj- en vos-niveau. De dag is door de Geografen Vereniging Suriname (GVS) in samenwerking met Staatsolie vorige week georganiseerd op het fabrieksterrein van het bedrijf te Sarah Maria, Saramacca.

De leraren hebben kennis verworven over de meerwaarde van het bedrijf voor de sociaal – economische sector van Suriname. Onder meer zijn er ongeveer duizend arbeidsplaatsen en is de exportwaarde gegroeid naar US $1,023 miljard in 2013. Daarnaast heeft het bedrijf een ontwikkelingsfonds voor sociale projecten voor educatie, cultuur, sport, gezondheid, veiligheid en bescherming van het milieu. De leraren zullen de verkregen informatie verwerken in de leerstof.

Staatsolie vervult tegenwoordig een dominerende rol in de ontwikkeling van de duurzame energie-industrie van Suriname, zegt de GVS. De ontwikkelingsstrategie van het bedrijf verschuift van een aardolie- naar een energiebedrijf. De productie van ethanol uit suikerriet (biobrandstof) is een van de projecten in dit kader. Op lange termijn zal het bedrijf studies uitvoeren over zonne-energie en biobrandstof uit algen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April