CLO wil eigen zorginstelling voor landsdienaren
27 Aug 2014, 03:00
foto


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) wil dat er een verpleeghuis komt voor landsdienaren en hun gezinsleden. Met zo’n instelling wil de vakorganisatie de druk op andere instituten waaronder ziekenhuizen, verlichten.

Het gaat er bij deze suggestie om dat de vrij hoge ligdagkosten in ziekenhuizen worden teruggebracht, legt de CLO in een brief uit aan vicepresident Robert Ameerali. De organisatie ziet met het opzetten van een verpleeghuis meer kapitaal vrijkomen voor “de nieuwe ontwikkelingen op medisch gebied alsook voor de nazorg van onze burgers.”

De CLO adviseert om de landsdienaren zelf deze zorginstelling te laten betalen. Zo zou in vier maandelijkse termijnen per keer SRD 25 moeten worden ingehouden op het loon. De landsdienaar komt dus in met SRD 100 en wordt daarmee mede-eigenaar van de zorginstelling.

De vakorganisatie doet het voorstel omdat zij vindt dat het erg belangrijk dat op kort termijn enige verbetering of uitbreiding komt van instituten die bezig zijn met de zorg.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March