Boost Camp moet jongeren inspireren
26 Aug 2014, 14:00
foto


Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het ‘Jongeren Boost Camp’ gestart. Gedurende vijf dagen krijgen 38 jongeren inspiratie en technieken om hun eigen leven meer vorm te geven. De organisator is het Jongeren Collectief NLP.

Binnen het programma van Boost Camp leren jongeren hun eigen krachten en talenten ontdekken. Er wordt gefocust op wat wel werkt voor het kind. Er zijn thema’s om het zelfvertrouwen verder te ontwikkelingen, bewust van zichzelf te kunnen en mogen zijn en zichzelf in balans kunnen houden. Daarnaast zijn er onderwerpen over doelen stellen en doorzetten, omgaan met emoties en nieuwe situaties, nee leren zeggen en positief denken.

NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren en is een heldere communicatiemethodiek voor communicatie met jezelf en anderen. NLP richt zich op hoe breng je je boodschap over en hoe bereik je je doel. “Als je je daarvan eenmaal bewust bent, kun je leren meer regie te krijgen over je eigen leven,” schrijft de organisatie in een persbericht. Volgens het jongerencollectief is er in het onderwijs en in de opvoeding over het algemeen zeer weinig aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling van de jeugd. Hij richt zich daarom op deze doelgroep om de jongeren instaat te stellen op een “krachtige en positieve manier in het leven te kunnen staan.”

Ook voor de ouders en opvoeders is er plaats in het programma.Voor hen is er een workshop over ‘Effectieve communicatie in de opvoeding’ in het Cultureel Centrum Suriname. De tweede ‘Jongeren Boost Camp’ is maandag gestart.
Advertenties