Miguel van Assen: Ik ben trots op mezelf
26 Aug 2014, 00:00
foto
Miguel van Assen met zijn gouden medaille. Hij liet de atleten uit Italie en Azerbeidzjan achter zich.


Miguel van Assen (17) zei kort na het veroveren van de gouden medaille dat hij erg trots is op zichzelf. Hij versloeg op de Youth Olympic Games maandag in Nanjing, China, Tobia Bocchi uit Italië en Nazim Babayev uit Azerbeidjan met hink-stap-springen. "Ik ben moe, maar ik ben heel blij. Dit is de eerste keer dat Suriname goud heeft gewonnen op dit onderdeel."

Miguel heeft volgens het ministerie van Sport- en Jeugdzaken getoond dat het project om jongeren uit districten kansen te bieden, succesvol is. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken feliciteert namens de regering de gemeenschap met het behalen van de gouden medaille maandag op het onderdeel hink-stap-springen tijdens de Youth Olympic Games in Nanjing, China.

Miguel is verbonden aan de atletiekvereniging Marwina. Deze vereniging is ontstaan uit een meerjarenprogramma van het ministerie, waarbij met behulp van buitenlandse trainers/coaches uit Cuba, jongeren uit de districten de kans wordt geboden om ook op wereldfora te presteren. Het ministerie is er ingenomen mee dat één van deze talenten Suriname weer op de kaart heeft gezet met zijn prestatie.

Het ministerie zegt in een persbericht dat het beleid zonder meer gecontinueerd moet worden waarbij niet alleen atletiek, maar ook de andere takken van sport te weten: wielrennen, boksen, schaken en volleybal de volle aandacht zullen krijgen.
De felicitaties strekken zich uiteraard ook uit naar AV Marwina, de ouders van Miguel, de Surinaamse Atletiek Bond en het Surinaams Olympisch Comité.
            video.gif video
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April