Verhitte padieboeren willen antwoord president
25 Aug 2014, 11:18
foto
Padieboeren bij het commissariaat van Nickerie.


Boze padieboeren, verenigd in de Surinaamse Padie Boeren Organisatie (SPBA), hebben zojuist aan districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh in Nickerie een petitie aangeboden, bestemd voor president Desi Bouterse. De boeren eisen een betere prijs voor de padie en vragen de regering aandacht voor exportmogelijkheden.

De padieboeren nemen geen genoegen met het antwoord van de dc, die aangaf dat volgende week meer informatie beschikbaar zal zijn. De regering is bezig met de Petro Caribe deal in Venezuela. Deze week zullen daarover gesprekken worden gevoerd in Caracas.

De SPBA, onder leiding van Harrinanan Oemraw, wil dat de regering meteen actie onderneemt. De padieboeren lijden enorme verliezen omdat ze een opkoopprijs aangeboden krijgen onder hun kostprijs. De gemoederen bij het commissariaat in Nieuw Nickerie zijn bijzonder verhit. De boeren geven in heftige bewoordingen uiting aan hun gevoelens. Ze stellen dat ze elke dag bij het commissariaat zullen komen zolang er geen oplossing komt in de situatie.
Advertenties