Overheidscrèches luiden vakantie in met sport en spel
23 Aug 2014, 14:00
foto
Crèchemedewerksters bezig met warming-up.


Twaalf overheidscrèches hebben het crèchejaar 2013/2014 vrijdag met sport en spel afgesloten. Deze crèches die onder leiding staan van de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting hebben elkaar op verschillende spelonderdelen in het Willebrod Axwijk Sport Centrum bekampt. Na een spannende finaleronde werd Kokorie crèche uiteindelijk kampioen van dit SBEC-sporttoernooi.

De benen werden in een warming-up sessie aan het begin van de dag flink losgegooid. Daarna namen de sportleiders van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken de zaak over. Verschillende estafette spelonderdelen, zoals lepel en bal, buik tegen bal en waterballonnen, werden uitgevoerd. Uiteindelijk waren het de Sasa Thames crèche, Kokorie, Mama Georgetina en de Mamio crèche die in de finale tegen elkaar uitkwamen.

Directeur Loraine Arsomedjo van de SBEC blikt tevreden terug. Ze krijgt nu al het verzoek van de crèchemedewerkers om deze dag het komend jaar te herhalen. Het gaat erom dat de werkers elkaar buiten de crèches ook leren kennen. Het gaat om teambuilding, saamhorigheid, maar bovenal eenheid en liefde, zegt Arsomedjo. "Het zijn deze werkers die elke dag met veel liefde, passie en toewijding het kind helpen in de opvoeding. Het is daarom ook belangrijk dat wij iets terug doen voor deze werkers", zegt Arsomedjo. De SBEC is bezig de accommodatie in en rond de crèches te verbeteren. Daarnaast zal er ook gewerkt worden aan training en upgrading van het crèchepersoneel.
Advertenties