Diana Pokie ABOP-kandidaat in Brokopondo
23 Aug 2014, 06:00
foto
Diana Pokie gestoken in de kleuren van ABOP, in een onderonsje met voorzitter Ronnie Brunswijk.


Parlementariër Diana Pokie, die al geruime tijd in ongenade is gevallen bij de BEP, vaart nu op volle toeren in het ABOP-schuitje. Woorden van voorzitter Ronnie Brunswijk die erop duiden dat Pokie al een plaats heeft op de lijst van ABOP in Brokopondo. De speculaties over het assembleelid over waar ze zich aansluit, is met haar verschijning in geel zwart tenue nu duidelijk. Ze kan volgens het politiek veld gerekend worden tot ABOP.

Tijdens een partijmeeting van de ABOP in Companiekreek was er ruimte voor Pokie om de ABOP-aanhang toe te spreken. Brunswijk kondigde haar aan als de meest standvastige politieke topper van het binnenland. "Iemand die weet waarvoor ze gaat en weet wat ze wil. ABOP staat achter haar en zal haar ook de plaats geven welke zij verdient", zei Brunswijk. Pokie was in 2010 kandidaat van de A Combinatie/BEP.

"Onze eigen broeders", doelend op de BEP "hebben geprobeerd haar op allerlei manieren weg te werken en te weerhouden te werken voor het binnenland, maar ze heeft standvastigheid getoond ", merkte Brunswijk op. "Wij van de ABOP zetten haar weer op de lijst in 2015", deelde Brunswijk mee. Hij vroeg Companiekreek en Brokopondo haar te ondersteunen. Pokie was duidelijk in de benadering. Waar Brunswijk is, daar zal ze politiek blijven ondersteunen.

Zetels naar ABOP
"Ik ben in de boot van AC en daar blijf ik bij", zei Pokie. Ze vindt het jammer dat juist de mensen van wie ze had gedacht dat ze van haar houden, haar juist de rug hebben toegekeerd. "Wanneer ze ons nodig hebben, is het lobi brada en sa. Ik ben overal zei iemand tijdens een huis aan huis meeting van mij eens aan me. Ik zei nee dat kan niet. Je moet standvastigheid tonen en hen ondersteunen die jou ondersteunen", zei Pokie. Met ABOP merkt ze op dat kansen worden geschapen en dat er doorgroei mogelijk is.

Pokie riep het binnenland, voornamelijk Brokopondo op, om de eenheid te behouden en te koesteren. Ze verwacht niets anders dan dat de twee A Combinatie (AC)-zetels nu naar de ABOP gaan. Brunswijk is ervan overtuigd dat de twee AC- zetels omgezet zullen worden in ABOP-zetels.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April