Ook bedrijfsleven roert zich over energiesituatie
23 Aug 2014, 08:00
foto


Waarnemend voorzitter Ruth Wijdenbosch van De Nationale Assemblee heeft de openbare vergadering voor dinsdag 10 uur uitgeschreven waarin president Desi Bouterse zal ingaan op de energiesituatie. Intussen roert het bedrijfsleven zich ook en is het niet te spreken over de schade die er wordt geleden door de load-shedding. Dinsdagavond is er een spoedbijeenkomst van de werkgeversorganisaties, waarbij standpunten zullen worden ingenomen over de energiesituatie.

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) zegt dat naast het lage waterpeil in het stuwmeer ook jarenlang niet is geïnvesteerd in het bedrijf. Er is steeds aangegeven aan opeenvolgende regeringen dat er geïnvesteerd moet worden. Het bedrijf probeert de onderbreking van de stroomtoevoer zo gebalanceerd mogelijk te verdelen over de districten Paramaribo, Wanica, Para, Commewijne en Saramacca.

De besturen van de bedrijfslevenorganisaties hebben zaterdagavond een onderhoud met de directie van de EBS. Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), zegt aan Starnieuws dat op de bijeenkomst meer inzicht verschaft zal worden over de situatie. De EBS heeft al te kennen gegeven dat het hier gaat om een probleem dat niet op korte termijn opgelost zal worden. Op de samenleving wordt een beroep gedaan om zo zuinig mogelijk om te gaan met stroom.
Advertenties