Belize en Jamaica winnen meeste media awards
22 Aug 2014, 01:00
foto
Amalia Mai van Belize met de vijf awards die ze gewonnen heeft. (Beeld: René Gompers)


Belize en Jamaica zijn de grote winnaars van de Caribbean Broadcasting Awards (CBA). Great Belize Production Ltd is met liefst vijf awards beloond voor televisieproducties van 2013. De producties van Radio Jamaica Ltd zijn vier prijzen waard. De awards zijn op donderdagavond uitgereikt tijdens een gala in de Congreshal. De ceremonie was onderdeel van de 45ste vergadering van de Caribbean Broadcasting Union (CBU).

Aan de competitie hebben 20 landen uit de regio meegedaan. Er waren meer dan 200 inzendingen. Er zijn vijftien awards uitgereikt voor de beste televisie- en radioproducties. Belize heeft prijzen ontvangen voor Best Documentary, Best Drama Programme, Theme Award for Health Environment, Theme Award for Children/Youth Issues en The Best Public Spot. Naar Jamaica gingen de prijzen voor Best Investigative Reporting, Theme Award for Education/Culture, Best Documentary Programme en de Theme Award for Children/Youth Issues.

Belize heeft het vaker goed gedaan op de CBA. Drie jaar geleden sleepte het eiland vier prijzen in de wacht. Amalia Mai, CEO van Great Belize Production Ltd, is zichtbaar blij. “Vanavond was onze beste avond. We doen heel veel televisieproducties maar ons beste product is het nieuws. We hebben hoge standaarden en gaan niet voor minder.”

Shida Bholai, president van CBU, is onder de indruk van het hoge aantal inzendingen. “We hebben gemerkt dat de producten steeds beter worden. Mediawerkers hebben tegenwoordig veel meer toegang tot de technologie om steeds betere producten te leveren.” De komst van digitale televisie draagt bij tot de toename. Mediawerkers en -eigenaren moeten blijven investeren om de kwaliteit op te voeren en te waarborgen, stelt Bholai.

René Gompers
Advertenties