Pereira: 1000 liter melk verzuurd door stroomonderbreking
22 Aug 2014, 07:00
foto


De onderbreking van stroom, heeft nare gevolgen voor huishoudens en vooral ondernemers. "Ruim duizend liter melk van boeren te Rijsdijk is donderdag verzuurd. De melk van 's middags moet gekoeld worden. Pas de volgende ochtend kunnen we deze leveren aan de Melkcentrale", legt melkboer Laurence Pereira uit aan Starnieuws.

Pereira merkt op dat de melkboeren grote schade lijden. "Niemand kijkt naar ons om. Wie gaat nu de boer vergoeden voor de verliezen die worden geleden. Wij zijn verrast met de stroomuitval. Er wordt niet gedacht aan de kleine boeren, terwijl grote maatschappijen wel volop stroom hebben", zegt Pereira.

De ondernemer merkt op dat de Energie Bedrijven Suriname praat van een overmachtssituatie. "Maar hoe moeten we de situatie van de boeren dan beschrijven? Is dit ook geen overmacht?", vraagt hij zich af. Veel mensen zijn verrast door de stroomonderbreking. Toen bekend werd dat Suralco drie turbines stil zou leggen en daardoor ruim 30 Mw minder elektriciteit beschikbaar zou zijn, is de samenleving niet voorbereid op de gevolgen. Paramaribo, Wanica, Commewijne, Saramacca en Para hebben te maken met de 'load shedding'.
Advertenties