Vissers Pomona en Braamspunt krijgen watervaten
22 Aug 2014, 20:00
foto
Sheilendra Girjasing levert watervaten aan voor vissers van Pomona


De stichting Vrienden van Commewijne heeft tientallen ondernemers in de visserijsector voorzien van watervaten. Zij hebben een beroep gedaan op Sheilendra Girjasing, voorzitter van de stichting. Ruim 300 huishoudens in Commewijne hebben watervaten ontvangen. Dit project is in mei gestart. Toen werden aan burgers van Canawapibo, Zoelen, Ma-creabo en Stolkertsijver watervaten verstrekt. Hierna volgden de gebieden Nieuw-Amsterdam, Voorburg, Meerzorg en Mariënburg. De mensen vroegen hulp omdat ze geen durotanks hebben om water op te slaan.

Vissers die van het project hoorden, maakten contact. Het gaat om vissers van Pomona, waar de dienst Watervoorziening niet naar toe gaat om water te leveren. De vissers beschikken over voldoende zoutwater, maar voor zoetwater zijn ze volledig afhankelijk van regenwater. De behoefte aan watervaten is groot met het oog op de droge tijd. Girjasing zegt dat de mensen nu het nog regent, het water kunnen opslaan.

Girjasing vindt dat de vissers een belangrijke bijdrage leveren aan de economie, daarom heeft de stichting ingespeeld op de vraag. Girjasing die ook assembleelid is, zegt dat hij niet politiek tracht te scoren door de vissers te voorzien van vaten. Hij wijst er op dat het gaat om hardwerkende Guyanese vissers die de samenleving voorzien van vis. Ook vissers te Braamspunt hebben watervaten gekregen, meldt de stichting Vrienden van Commewijne.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April