Wijdenbosch schrijft vergadering uit over energiesituatie
21 Aug 2014, 16:00
foto
Waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee deelt mee dat ze de president zal antwoorden dat hij dinsdag informatie kan verstrekken aan het college over de energiesituatie. (Beeld: Live feed DNA)


Waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch, zal president Desi Bouterse schrijven dat hij dinsdag het college kan informeren over de energiesituatie. Zij deelde vandaag in het parlement mee dat er geantwoord moet worden op de brief die het staatshoofd afgelopen dinsdag schreef aan het parlement.

Het Nieuw Front had gewild dat de president terstond het parlement uitleg gaf over de situatie. Het lukte de oppositie niet om Bouterse afgelopen dinsdag in het college te krijgen. Ook vandaag werd gepersisteerd, maar de president was niet bereikbaar. Wijdenbosch gaf te kennen dat zij het staatshoofd zal antwoorden dat hij dinsdag, zoals gevraagd, in de gelegenheid zal worden gesteld om zijn zegje te doen.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is om dringende privéredenen in het buitenland. De twee afgelopen vergaderingen zijn uitgeschreven door Wijdenbosch, die waarneemt. De discussies over de 'sociale wetten' worden geleid door Ronnie Brunswijk, die de eerste vervanger is van vicevoorzitter Wijdenbosch. Aangezien Wijdenbosch als lid van het Nieuw Front al deelgenomen heeft aan de discussies, kan zij de vergadering over de 'sociale wetten' niet leiden.

Vandaag zou vicepresident Robert Ameerali antwoord geven op de vragen die in tweede ronde zijn gesteld door de assembleeleden. Toen een groot deel van de oppositie de zaal uit protest verliet, zei Brunswijk dat er onvoldoende draagvlak is voor de belangrijke wetten. Hij verdaagde de vergadering naar dinsdag en negeerde hiermee André Misiekaba, waarnemend fractieleider van de Mega Combinatie, die door wilde gaan.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April