MAS gaat controle op Surinamerivier opvoeren
21 Aug 2014, 08:00
foto
Orlando Changoer hoofd Maritieme Politie, Lloyd Gemerts, en Ryan Fung A Loi van de MAS.


Vanaf 23 augustus zullen er strengere controles worden uitgevoerd op het waterverkeer. De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) en de Maritieme afdeling van het Korps Politie Suriname zullen voornamelijk op de Surinamerivier er op toezien dat er in deze vakantieperiode minder tot geen ongelukken gebeuren.

"Om calamiteiten te voorkomen zullen we waar nodig terstond rigoureus optreden", laat Lloyd Gemerts, manager Maritime Administation bij de MAS, weten. Er zal niet toegestaan worden dat personen die vaartuigen besturen alcohol gebruiken. Het onverantwoord varen met waterscooters wordt ook aangepakt.
Zonder zwemvest mag men niet op het water en vaartuigen zonder verlichting moeten 's avonds aangemeerd blijven. Het optreden bij onjuistheden is bij wet vastgesteld en de boetes kunnen heel fors zijn, waarschuwen Orlando Changoer, hoofd Maritieme Politie en Ryan Fun A Loi, hoofd Juridische afdeling van MAS.

"Het is niet zo dat we de boeman gaan uithangen", merkt Gemerts op. "Mensen mogen plezier hebben. Het moet wel verantwoord gebeuren." De actie gaat zich concentreren op de Surinamerivier omdat zich hier de meeste oorden bevinden die steeds drukker bezocht worden. "We hebben ook graag dat er sociale controle wordt uitgeoefend", voegt Fung A Loi toe. "Als mensen elkaar op fouten wijzen, kunnen we veel ongelukken voorkomen." De actie duurt tot eind september. De MAS gaat het publiek op de hoogte houden van de verscherpte acties met 'spotjes' en advertenties.

René Gompers
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April