Scholieren die meedoen aan schoonmaakactie geregistreerd
20 Aug 2014, 20:00
foto


Op het terrein van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) was het vandaag een drukte van belang. Scholieren uit Paramaribo die mee willen doen aan de Nationale Schoonmaakactie moesten zich hier persoonlijk registreren. De jongeren zijn toegesproken door de waarnemend directeur van het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, Siegfried Wolff en politiewoordvoerder Humphrey Naarden, die de scholieren enkele tips gaf voor een ordelijk verloop van de actie.

Alle geselecteerde scholieren ontvingen een sms-bericht over de aanmelding. Scholieren die niet zijn komen opdagen tijdens de vooraanmelding, zullen niet ingezet worden voor de actie. Wolff drukte de aanwezige jongeren op het hart een goed karakter te tonen. “De richtlijnen van de leiders zullen stipt opgevolgd moeten worden. Bij ongehoorzaamheid zal je meteen bedankt worden, maar ik geloof dat ik op jullie kan rekenen.”

Naarden zei aan de jongelui die langs de openbare weg schoonmaakwerkzaamheden zullen uitvoeren, de verkeersregels in acht te nemen. “Reageer niet op negatieve opmerkingen van voorbijgangers en kom de afspraken met de leiders na. Jullie moeten trots zijn op jezelf dat jullie op zo een jonge leeftijd al de verantwoordelijkheid nemen om te zorgen voor je eigen geld om schoolspullen te kopen”, gaf hij de scholieren ook mee.

De Nationale Schoonmaakactie start dit jaar op 25 augustus en loopt tot 19 september. De geregistreerde scholieren zijn ingedeeld in twee periodes, die elk tien dagen duren, zegt de voorlichting van OW.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April