Landelijk startsein mobiele id-kaart unit in Nickerie
20 Aug 2014, 18:00
foto

Het eerste naambordje, Baarsstraat, werd onthuld door dc Wedperkash Joeloemsingh en CBB-directeur John Saharie.


In Nickerie is vandaag het landelijke startsein gegeven voor de aanmaak van id-kaarten met de mobiele unit van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Er worden ook 78 naamborden geplaatst in de Van Pettenpolder en omgeving. Deze acties hebben te maken met het oog op de verkiezingen in 2015.

Districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh geeft aan dat het vandaag een bijzondere dag is voor het district. Hij roept de gemeenschap op om gebruik te maken van de mogelijkheden die er geschapen zijn om tien dagen lang in Nickerie de id-kaart te maken. Hij is blij dat ook de straten voorzien worden van naamborden, zodat de voorbereidingen naar de verkiezingen, heel goed kunnen verlopen. Hij meent dat er zeker minder onbestelde stembiljetten zullen zijn omdat de mensen nu wel een adres hebben waar ze gelokaliseerd kunnen worden.

Met komst van de id-kaarten mobiele unit in het district is een wens van de districtsraad van Nickerie in vervulling gegaan, zegt ondervoorzitter, Roy Sedoc. Velen hoeven niet meer naar Paramaribo af te reizen voor het maken van hun id-kaart. "Door de mobile unit naar de districten te brengen, breng je ook de kosten van de burgers om een id-kaart te maken omlaag. Zij hoeven dan geen extra transportkosten, voeding en soms verblijf te betalen", merkte Sedoc op.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April