PL financiert reis 5 hadj-gangers naar Mekka
20 Aug 2014, 12:00
foto


De reis van vijf hadj-gangers naar Mekka is met financiële ondersteuning van de Pertjajah Luhur (PL) mogelijk gemaakt. De kosten voor deze bedevaartstocht komen neer op ruim euro 27.000. De hadj-gangers zijn door hun respectieve organisaties geselecteerd en afgevaardigd.

Het gaat om de Stichting der Islamitische Gemeenten in Suriname (SIS), de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA), de Federatie der Islamitische Gemeenten in Suriname en Khilafat Anjuman. PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt dat de partij personen ondersteund, die hun bereidwilligheid hebben getoond om hun religie uit te dragen en zich ervoor in te zetten.

De organisaties hebben niet om sponsoring gevraagd, zegt Somohardjo. Het is de partij die heeft aangeboden de bedevaartstocht voor hadj-gangers mogelijk te maken. Het is ook niet zo dat de partij heeft bepaald wie in aanmerking is gekomen om naar Mekka te gaan. De moslimorganisaties hebben een brief van gekregen, waarin de PL gevraagd heeft om iemand binnen hun organisatie te willen afvaardigen voor de hadj. De selectie van deze vijf personen is door de organisaties geschied, deelt Somohardjo mee.

Het vertrek naar Mekka is vastgesteld op 11 september. Een week ervoor zal er een dankdienst worden gehouden. “Wij hebben eerder dit jaar beloofd dat wij enkele hadj-gangers zouden ondersteunen, en wij hebben ons woord gehouden. We zijn dankbaar dat we in staat zijn geweest om de nodige fondsen bijeen te krijgen, om de bedevaartstocht van deze vijf hadj-gangers mogelijk te maken,” zegt Somohardjo.

De partij draagt de vrije beleving van religie en godsdienst hoog in haar vaandel. Het is mede vanwege deze reden dat zij in haar partijprogramma heeft opgenomen het instellen van een directoraat Religie. Met dit directoraat wil de PL alle religiën in Suriname de nodige aandacht geven.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April