EBS kan stroomvoorziening niet garanderen
19 Aug 2014, 14:16
foto
De opening van de nieuwe powerplant van EBS vrijdag.


Verschillende delen van het land hebben sinds vanmorgen geen stroom. Deze situatie zal nog een tijdje voortgaan, totdat er structurele maatregelen zijn getroffen, beaamt technisch directeur van EBS, Marcel Eyndhoven tegenover Starnieuws. Door de verminderde elektriciteit die Suralco levert, kunnen niet alle wijken worden voorzien.

In De Nationale Assemblee zijn er indringende vragen hierover gesteld door assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Hij wenste onmiddellijk antwoord van vicepresident Robert Ameerali. Waarnemend voorzitter Ruth Wijdenbosch die de vergadering leidde, vroeg de regering om te antwoorden zodra het mogelijk is.

President Desi Bouterse had vrijdag bij de ingebruikname van de nieuwe centrale van EBS aangegeven dat er 30 Megawatt minder elektriciteit beschikbaar zou zijn vanuit Afobaka. Ook Suralco heeft dit intussen bekendgemaakt. Het was toen niet duidelijk dat de gevolgen gelijk merkbaar zouden zijn, omdat er door de uitbreiding van de powerplant van EBS ruim 11.000 extra huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. De nieuwe fabriek heeft een opwekkingscapaciteit van 63 MW.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April