President blaast 8ste ACP-top in Suriname af
19 Aug 2014, 17:00
foto


Suriname zal de organisatie van de 8ste top van de ACP (79 landen die koloniën waren) niet meer op zich nemen. Op verzoek van Uruguay vindt de overdracht van het voorzitterschap van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (Unasur) door president Desi Bouterse eind oktober plaats. De organisatie van de ACP-top zou een te grote wissel trekken.

De ACP-top van staatshoofden en regeringsleiders was op 6 en 7 november gepland in Paramaribo. Voorafgaand hieraan zou de ministeriële, vergadering worden gehouden. Beide vergaderingen vinden geen voortgang meer in Suriname. Binnen Unasur moeten er nog belangrijke interne zaken worden afgehandeld. Suriname blijft de leiding tot eind oktober houden. De exacte datum van overdracht, is nog niet vastgesteld, omdat deze beïnvloed kan worden door drie presidentsverkiezingen die in deze periode binnen Unasur zullen plaatsvinden namelijk in Brazilië, Bolivia en Uruguay.

Door de enorme verantwoordelijkheid en de druk die de ACP-agenda zou veroorzaken op de reeds druk bezette structuur van de Staat, heeft de president de beslissing moeten nemen om de ACP-top niet meer te houden in Paramaribo, meldt Buitenlandse Zaken.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April