ABOP beloont lang wachten aanhangers Companiekreek
18 Aug 2014, 18:40
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk krijgt een warm onthaal van zijn aanhangers van het dorp Tapoeripa te Brokopondo.


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk wist de dorpelingen van Compagniekreek in het district Brokopondo weer op zijn hand te krijgen. Zij waren er niet gelukkig mee dat de partijleider het dorp oversloeg bij de campagnevoering. De kernen schoven hun mening niet onder stoelen of banken. Brunswijk die zondagavond na een bezoek aan het dorp Tapoeripa, Copagniekreek aandeed, zorgde ervoor dat de gelederen gelijk gesloten werden. Net als Tapoeripa zeiden de dorpelingen dat ze Brunswijk nodig hebben.

Alle dorpen zullen worden aangedaan, deelde Brunswijk mee tijdens de structurenvergadering. Hij wil hebben dat de boodschap van de ABOP duidelijk moet zijn voor de achterban, die moet weten waarvoor de partij gaat in 2015. "Het is alles op alles om te strijden voor het hoogste ambt, namelijk het presidentschap", zei Brunswijk. "Met het presidentschap in handen, kan de partij meer doen voor dit land en volk. De toekomst van u en uw kinderen ligt in uw handen, en laat het niet over aan anderen", waarschuwde hij. "Het zal dan niet meer aan mij liggen, indien de dorpelingen anders besluiten en daarom breng ik de boodschap zo helder en duidelijk mogelijk over".

De bewoners van Companiekreek maakten van de gelegenheid gebruik om de ABOP-leider de problemen van het dorp voor te houden. Ze verwachten weliswaar niet dat deze binnen een dag opgelost zullen worden. Ze willen een bestuursopzichter, een polikliniek, een sportcomplex, de school moet nog een schoonmaker krijgen en een tuinman. De weg naar het dorp en de telefoonverbinding zijn slecht. Het schoolvervoer is niet wat het wezen moet.
Brunswijk nam de lijst met problemen mee en beloofde oplossingen te zoeken. "En daarom zeg ik, laten we gaan voor het maximale. Als hoogste man van het land heb je dan alle tools om zaken verder af te handelen", meent hij.
Advertenties