Tienermoeders krijgen steuntje in de rug
19 Aug 2014, 08:00
foto
De jonge vrouwen samen met trainer Imro Blom (L) en projectcoördinator Meryl Maes (R).


"Ga door met leven, zorg goed voor je kind en jezelf, maar blijf vooral jezelf ontwikkelen”, was de centrale boodschap van Imro Blom van stichting Mytikas voor tienermoeders tijdens een eendaagse Mytikasworkshop. De jonge vrouwen zijn aangesloten bij het project Scholierenmoeders van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S en J) en hebben zaterdag de workshop gevolgd om hun gedragsvaardigheden te ontwikkelen.

Het project Scholierenmoeders is een samenwerking aangegaan met stichting Mytikas. Bij de Mytikasmethode worden theater, muziek, sport en dramatische expressie gebruikt om het gedrag van jongeren positief te beïnvloeden en hun sociale competenties bij te brengen om een goede toekomst voor zichzelf te creëren. Zij zijn zich na de training meer bewust van hun emoties, hun fysieke mogelijkheden en zijn in staat om continu naar hun eigen handelen te kijken door zelfreflectie, zegt de voorlichting van S en J.

Stichting Mytikas is reeds langer dan tien jaar in Nederland actief en werkt behalve met tienermoeders, ook met ontspoorde jongeren. Directeur Jeugdzaken, John Sandriman, zegt dat het ministerie de tienermoeders wil helpen een andere ongewenste zwangerschap te voorkomen en de school te blijven bezoeken.

Meryl Maes, coördinator van het project Scholierenmoeders, zegt dat de trainingen voor deze doelgroep vruchten afwerpen. "Ondanks er uitvallers zijn, heeft de groep die nog actief deelneemt aan het project, goede schoolprestaties neergezet. De vaardigheden die de dames toegereikt krijgen passen zij toe in hun persoonlijk leven”, aldus Maes.
Advertenties