Slagersmedewerkers op MBO-niveau 2 afgeleverd
19 Aug 2014, 06:00
foto
Slagersmedewerkers leren hoe een karkas te bewerken tot losse delen.


Veertien van de 25 cursisten van de opleiding slagersmedewerker hebben met succes de grondbeginselen van het slagersvak geleerd. De cursisten hebben geleerd hoe een karkas te bewerken tot losse delen.

De opleiding is er één op MBO-niveau 2, waarbij niet alleen aandacht is besteed aan het karkas maar ook aan communicatie, voedselveiligheid, hygiëne, wetgeving en consumentenbenadering. Alle cursisten zitten al in het slagersvak en konden goed meedraaien, zegt Clyde Overman, coördinator MBO-opleidingen A.L. Waaldijkcollege in een persbericht. De Slagersvak Opleiding Suriname is op 13 oktober vorig jaar een samenwerking aangegaan met dit college. Hij merkt op dat het een zware opleiding van 40 weken was, maar dat de groepscohesie en het onderlinge begrip tussen de cursisten heel goed was.

Verdeeld in drie trimesters is de opleiding afgesloten met een theoretisch en praktisch examen. De cursisten zijn ook getoetst op de opgedane kennis in het bewerken van voornamelijk rund- en varkensvlees. Overman stelt dat de opleiding vakmannen en vrouwen heeft afgeleverd die klaarstaan om de gemeenschap kwalitatieve slagersdiensten aan te bieden.

De vervolgopleiding ‘Toonbank slager’ op MBO-niveau 3 start in oktober. De cursist wordt dan dieper in de materie van het slagersgebeuren gebracht en het managen van een slagerij. In deze vervolgopleiding komen aan de orde: calculatie, marketing, administratie, portioneren en voedingsleer. De geslaagden van niveau 2 krijgen vandaag hun diploma’s uitgereikt.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April