Wilde occupatie ressort Santodorp nog steeds gaande
18 Aug 2014, 03:00
foto
Illegale personen plaatsen opnieuw markeringen op terreinen van derden aan de Frederikshoopweg in het ressort Santodorp.


De wilde occupatie in het ressort Santodorp is nog steeds gaande. De politie is zaterdag ter plekke geweest en heeft de markeringen van mensen die illegaal terreinen bezet hielden, verwijderd. De personen zijn het bos ingerend bij het zien van de politie. De eigenaren zijn erg boos dat het probleem maar niet wordt opgelost. Zij zijn ook koeien die op de velden aan het grazen waren, kwijtgeraakt.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) zegt aan Starnieuws dat zondagavond de mensen die illegaal op de terreinen vertoeven, weer markeringen hebben aangebracht. Dit is gebeurd vlak waar de mensen wonen achter Frederikshoopweg. "Ik heb gebeld met de politie van Santodorp en kreeg daar te horen dat er geen instructies zijn gegeven om op te treden", zegt Gajadien. De politie is niet uitgerukt om de mensen bij te staan.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden heeft tegenover Starnieuws verklaard dat de mensen hard aangepakt zullen worden. Hen is meegedeeld om de plek te verlaten. Naarden benadrukt dat het om een strafbaar feit gaat. Gajadien voert aan dat er niet serieus wordt opgetreden door de politie. De mensen zijn nog steeds niet weg en er vindt ernstige provocatie plaats. Het gaat volgens het assembleelid om een georganiseerde actie. Hij heeft ook begrepen dat de procureur generaal nog niet op de hoogte is gesteld van deze ernstige aantasting van het recht op eigendom van de eigenaren. Deze zaak dreigt compleet te escaleren.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April