Politie vermoedt misdrijf na onderzoek verlaten vissersboot
17 Aug 2014, 21:15
foto


Een onbemande vissersboot is aangetroffen ter hoogte van de Wia Wia bank. De politie vermoedt dat er sprake is van een misdrijf. Uit voorlopig onderzoek blijkt, dat de vissersboot op 7 augustus vanuit de Anton Dragtenweg naar zee is gevaren. Er waren vier personen aan boord. De kapitein en drie bemanningsleden respectievelijk bekend als Kumar Singh, Bobby Singh, Mahadew en Bristol.

Vissers hebben zaterdagmorgen 16 augustus contact gemaakt met de afdeling Maritiem van de politie. Daarbij is doorgegeven dat zij een onbemande vissersboot voor de kust van Suriname hebben aangetroffen. Het registratienummer en de naam van de boot zijn daarbij doorgespeeld.

Leden van de afdeling Maritiem, de Kustwacht en de booteigenaar zijn naar de aangegeven locatie gevaren om een onderzoek in te stellen. Het resultaat van dat onderzoek doet sterk vermoeden dat er misdrijf in het spel is. Zo schijnt de cabine van de boot overhoop te zijn gehaald en stonden de deksels van de ijsboxen open met daarin wat rotte vis. De boot is hangende het onderzoek in beslag genomen. Verwacht wordt dat deze zaak door de afdeling Zware Criminaliteit van het bureau Geyersvlijt, in nauwe samenwerking met de afdeling Maritiem, onderzocht zal worden, meldt de Public Relations van de politie.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April