China investeert ruim US$ 50 miljard in Nicaragua Kanaal
18 Aug 2014, 02:00
foto


(Aangeboden)

Het Nicaragua Canal dat ongeveer vier keer de lengte van het Panamakanaal zal hebben, zal de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan ontsluiten bij de voltooiing van het project.
Het voorgestelde 278 kilometer lange kanaal dat zal lopen over de landlengte van Nicaragua zal waarschijnlijk het landschap van de wereld van de maritieme handel compleet veranderen. De Nicaraguaanse overheid heeft het creëren van het Nicaraguaanse Kanaal project van de Chinese miljardair Wang Jing goedgekeurd. Dit kanaal zal het mogelijk maken dat schepen met een geladen waterverplaatsing van 400.000 ton en meer, groter dan het Panamakanaal aankan, tegemoet te komen.

Het project zal het grootste infrastructuurproject ooit in de geschiedenis van de mensheid in termen van technische problemen, investeringenschaal, werkdruk en wereldwijde impact worden, laat de 41-jarige Wang weten. De investeringen van het project die hiermee gepaard gaan worden geschat op meer dan US$ 50 miljard dollar. Met de bouw van het Kanaal heeft het bedrijf van Wang een concessie van 50 jaar voor het kanaal en een uitbreidingsrecht van nog eens 50 jaar verkregen.
Het kanaal zal enorme voordelen voor de wereld van de handel over zee brengen en zal op grote schaal, low-cost, high-efficiency handel mogelijk maken en zal door de ontsluiting, de vraag en aanbod van de handel tussen het Oosten en het Westen verder vergroten, zegt Wang. De CEO schat dat zijn bedrijf een paar miljard dollar aan inkomsten van tol op jaarbasis zou kunnen verdienen.
Het Nicaragua Canal project is slechts een van de vele grote infrastructurele projecten gestart door Chinezen over de hele wereld.

Er zijn nog minstens vijf megaprojecten die momenteel worden gepland of in aanbouw zijn, met inbegrip van de US$ 32.000.000.000 (32 miljard) China-Pakistan economische corridor (Mega infrastructurele project van highways, treinverbindingen en pijpleidingen voor het transporteren van Gas en Olie) en het
U$D 1.700.000.000 (1,7 miljard) Baltische Pearl Project. (Real Estate project voor het realiseren van een nieuwe stad dichtbij St. Petersburg/Rusland)
Op de vraag, "Is het graven van een kanaal in de 'achtertuin van de VS" u niet lastig? ", antwoordde Wang zeer laconiek en zei: “welvarende maritieme handel profiteert alleen daarmee, dus iedereen, met inbegrip van de VS”.

Mr. Ramesh Malahe
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April