Breeveld pleit voor openbaar luchthaventransport
02 Aug 2014, 20:00
foto
DOE-fractievoorzitter Carl Breeveld


Parlementariër Carl Breeveld (DOE) ziet graag dat vanuit het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) initiatieven worden genomen voor openbaar luchthaven transport tussen Paramaribo en de Johan Adolf Pengel Luchthaven. “Ik elk land is er de mogelijkheid dat het reizende publiek een openbare lijnbus kan pakken. Ik denk dat het past in het beleid van het ministerie om de bussector fundamenteel te reorganiseren”, meent Breeveld.

Passagiers die naar en van de luchthaven komen, moeten in alle gevallen zelf zorgen voor hun transport. De particuliere sector heeft daar al geruime tijd op ingespeeld. Wie geen eigen transportmiddel heeft, kan een privé taxi of luchthavenbus huren. Die kosten liggen vanaf SRD 60 voor een enkele rit tot SRD 200 en meer.

Breeveld zegt dat uitgaande van het tarief van SRD 3 voor een lijnbus vanuit Paramaribo naar Para, het ministerie gemakkelijk tot een aannemelijk tarief zou kunnen komen voor een bustarief van Paramaribo naar de luchthaven. Uitgaande van het basistarief zou een volle bus van 30 personen al gauw een inkomstenpost opleveren van SRD 90.

Minister Falisie Pinas zegt dat het voorstel van Breeveld nader zal worden bestudeerd. Er moeten volgens de bewindsman speciale voorzieningen worden getroffen, waardoor mensen hun koffer ook kwijt kunnen. Pinas stond niet afwijzend tegen het voorstel.
Advertenties