Sms: Slim met stroom
01 Aug 2014, 22:40
foto
Kinderen worden bewust gemaakt om 'slim met stroom' om te gaan. (Foto: René Gompers)


Ruim duizend kinderen hebben vanmorgen door de straten van de historische binnenstad gelopen. "SMS: slim met stroom, sms: slim met stroom!", riepen de schoolkinderen de samenleving op. Met de 'SMS Kids Walk' is het startsein gegeven voor het 'Energie Efficentie Programma', de bewustwordingscampagne van de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Gekozen is voor de schoolkinderen omdat zij de beste boodschappers zijn, meent Chiquita Resomartono, environmental supervisor bij EBS. "Jong geleerd is oud gedaan. Wanneer de kinderen naar huis gaan, kunnen zij hun ouders en verzorgers wijzen hoe slim om te gaan met stroom." Vóór de loop is op het Onafhankelijkheidsplein de kinderen gewezen op het belang van zuinig omgaan met stroom. Zij weten ook hoe dat te doen.

Binnenkort wordt de 'SMS'-bus ingezet die naar de buurten en scholen zal gaan. Behalve de gemeenschap zullen ook bedrijven benaderd worden om 'sms' te zijn. De eerstvolgende grote activiteit wordt vóór het eind van het jaar gehouden. "Hoe zuiniger we zijn hoe beter het is voor het milieu, hoe meer we besparen. Als land kun je dan meer problemen aanpakken", gaf Resomartono aan. "Laten we gewoon slim zijn met stroom."
Het 'Energie Efficientie Programa' loopt tot 2016.
Advertenties