TAS werkt met de sector aan een businessplan
01 Aug 2014, 20:50
foto
Deelnemers aan het eendaagse seminar van de TAS. (Foto: Raoul Lith)


De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) werkt samen met verschillende betrokkenen aan een businessplan. Bedrijven en instanties in de telecomsector waren donderdag bijeen in een eendaagse seminar van de TAS. Van telefoonproviders tot internet aanbieders waren vertegenwoordigd.

Michel Amafo, president commissaris van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS), zegt dat de sessie moet bijdragen tot een werkbaar en realistisch businessplan met kritische succesfactoren voor 2015-2019. De TAS is sinds het begin van het jaar bezig met de ontwikkeling van deze toekomstvisie. In dit document worden handvatten aangereikt om de ontwikkeling in de komende vijf jaren te ordenen. Hierdoor kan de organisatievisie worden aangescherpt. Ook de regelgeving en het ontwikkelen van wetsproducten horen hierbij, zegt Jerrel Pinas, Communicatie & PR manager van de TAS.

Basis leggen

“Dit strategisch businessplan zal de basis moeten vormen voor de TAS om tot verdere ontwikkeling als facilitator van de telecomsector te komen. Het stimuleren van public private partnership, is daarom ook de hoofdreden waarom wij het noodzakelijk hebben gevonden om u als stakeholder uit te nodigen, om uw bijdrage mee te helpen leveren”, benadrukte ook minister Falisie Pinas bij de opening van de bijeenkomst van de TAS in de Ballroom van Torarica. Er worden volgens hem tegenwoordig hoge standaarden gesteld aan organisaties die tot verdere groei willen komen.

De minister gaf ook aan dat de TAS volgens hem erop moet toezien dat de telecommunicatiebedrijven hun infrastructuur verder uitbreiden en de bereikbaarheid van mobiele en vaste telecommunicatiediensten verruimen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April