EBS leert samenleving SMS'en
01 Aug 2014, 07:00
foto


De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) start vandaag met een landelijke ‘Slim met Stroom!’ (SMS) campagne. Het bedrijf zegt dat het voor de duurzame ontwikkeling van de Surinaamse energiesector noodzakelijk is dat de samenleving Slim leert omgaan Met Stroom.

Het project is in het kader van het ‘Energy Efficiency Program’ van de EBS en duurt 2 jaar. Op 1 augustus, om 10.00 uur, luiden 1000 leerlingen van de St. Elizabeth II, de Richenel Slooteschool en de Christiaan Davidschool de campagne in met de SMS Kids Walk. Zij zullen een 2 kilometer wandelloop door de binnenstad van Paramaribo maken. De start en finish zijn op het Onafhankelijkheidsplein. Daar worden er tussen 9 en 10 uur verschillende activiteiten ontplooid, waaronder een warming-up.

Elke burger verantwoordelijk
Het logo van deze campagne heeft als hoofdelement twee open handen, wat de verantwoordelijkheid van elke burger in Suriname weergeeft, staat in een bericht over de campagne. Het algemeen doel van de SMS campagne is: vergroten van de bewustwording van de gemeenschap door het belang van efficiënt energiegebruik te benadrukken. Dit zal van invloed zijn op de reductie van het energieverbruik en de bescherming van het milieu.

Andere projecten die op korte termijn in het kader van het Energy Efficiency Program zullen worden uitgevoerd zijn onder meer de ingebruikname van LED lampen langs verschillende wegen in Paramaribo en het voordragen van richtlijnen voor het ontwerp en de bouw van energiezuinige gebouwen en woningen. Ook richtlijnen voor energiezuinige apparatuur zullen worden voorgedragen.

“Hoe zuiniger wij als burgers omgaan met de opgewekte stroom, hoe minder diesel de overheid hoeft te kopen om stroom op te wekken en hoe minder het milieu vervuild wordt. Wij worden er allen beter van als wij stroomverspilling gaan verminderen”, zegt het persbericht.
Advertenties