Drie ontheffingen op LVV
01 Aug 2014, 00:00
foto


Onderdirecteur Administratieve Diensten Melissa Wongsodikromo van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is donderdag ontheven uit haar functie. Ook het hoofd Personeelszaken, Roy Karsodikromo en waarnemend hoofd Charmain Kromosadja hebben hetzelfde lot ondergaan.

Minister Soeresh Algoe van LVV zegt aan Starnieuws dat de ontheffingen het gevolg zijn van een evaluatie van de personen. Hun opleiding, inzet en prestatie strookte niet met hun functie. De ambtenaren worden elders op het ministerie ingezet. “Ik stel altijd het belang van de dienst voorop en ik streef ernaar om stappen vooruit te gaan met het ministerie,” stelt de bewindsman. “Deze mensen kunnen elders beter worden ingezet. Ze waren niet capabel voor de functies waarin zij waren geplaatst.”

Al de drie ontheven functionarissen zijn benoemd tijdens het ‘bewind van Pertjajah Luhur’ op het ministerie. De bewindsman benadrukt dat hun politieke kleur niets te maken heeft met de ontheffingen. “Als de mensen zich inzetten en de taken die met hun functie samenhangen, goed uitvoeren, is er geen vuiltje aan de lucht.” In dit geval zegt minister Algoe waren deze ambtenaren niet berekend voor hun taken. “De ontheffingen zijn puur gebaseerd op het belang van de dienst.”
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April