Unu Pikin levert aspirant fietsenmakers af
31 Jul 2014, 20:00
foto
Een leerling fietsenmaker geeft les in de namen van gereedschappen. (Foto: Stiching Unu Pikin)


De 15 leerlingen van de fietsenmakerscursus bij Stichting Unu Pikin hebben hun schooljaar succesvol afgerond. Zij hebben op de laatste trainingsdag een presentatie gegeven en nadien hun diploma’s in ontvangst genomen. De afgelopen maanden hebben de leerlingen ook meegewerkt aan het maken van vier nieuwe gereedschapsborden. De eindpresentatie begon met de onthulling van een van de nieuwe borden.

De aspirant fietsenmakers zijn afkomstig van de VSO Emmaschool. Stichting Unu Pikin heeft een sociale werkplaats waar fietsen worden opgeknapt en verkocht en waar klanten hun fiets kunnen laten repareren. Vanaf oktober hebben de leerlingen les gekregen in verschillende onderwerpen en gaandeweg waren zij steeds beter in staat mee te werken aan de opdrachten.

Tijdens de eindpresentatie hebben de leerlingen laten zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd. De presentaties gingen over EHBO, de namen van gereedschappen, banden plakken, het demonteren van het voorwiel en het verwijderen van de achteras. De leerlingen gaven ‘les’ aan de gasten, onder meer, genodigden van de Emmaschool en de Samuelschool, waarna deze ook mochten meedoen. Het was voor de gasten en de jonge fietsenmakers een leuke en leerrijke ochtend, meldt de stichting.
Advertenties