Milieu-inspecteurs dreigen met verscherping actie
31 Jul 2014, 01:00
foto
Actievoerende milieu-inspecteurs.


De bond van milieu-inspecteurs bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) noemt de Chikungunya epidemie die nu heerst, "een zeer gevaarlijke situatie". Bij het BOG zijn er al 39 mensen geregistreerd die getest zijn op Chikungunya. David Bakker, voorzitter van de bond, betreurt het dat de directie van het BOG zaken niet in orde heeft gemaakt. “Dit maakt dat we vandaag de dag in deze situatie zitten. Als bond kennen we onze verantwoordelijkheid naar de gemeenschap toe, maar ook naar onze leden”, meent Bakker.

“Ik kan niet zeggen dat de huidige epidemie komt door de staking. Echter is het directe gevolg van de actie wel dat alle mensen die niet in actie zijn, nu dubbel zo hard moeten werken en dat er ook tijd gemaakt moet worden om met de bond te praten”, reageert Maureen Wijngaarde-Van Dijk, onderdirecteur Programma Ontwikkeling bij het BOG

De bondsvoorzitter geeft aan dat het ultimatum van het huidige actiemodel geldig was tot woensdagavond 12 uur. “Er is wel besloten dat als er geen zicht is op een oplossing, de acties verscherpt zullen worden”, stelt Bakker. Hij vindt het vreemd dat BOG-directeur Lesley Resida in de media doet voorkomen alsof de bond de schuldige is dat er nog geen oplossingen zijn voor de problemen. “Dit zegt hij terwijl hij zaterdag in een vergadering met ons heeft erkend dat BOG fouten heeft gemaakt”, legt Bakker uit.

Volgens Bakker heeft de bond nooit onwaarheden gesproken. Er is een intern onderzoek geweest van de interne controle van het ministerie van Volksgezondheid. “Laat de directeur dat rapport openbaar maken, dan zal de gemeenschap zien waar het probleem al die tijd zit”, stelt hij. Hij geeft aan dat er niet alleen de huidige punten opgelost dienen te worden, maar ook gedacht moet worden hoe ze te voorkomen.

Raoul Lith
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April