Werknemers SWM hervatten werk
30 Jul 2014, 12:18
foto
De SWM-werknemers die gisteren actie voerden, hebben het werk vanmorgen hervat. (Foto: Raoul Lith)


De leden van de Surinaamsche Waterleiding Werknemers Organisatie (SWWO) hebben vanmorgen om tien uur het werk hervat. De bond en de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname hebben gisteravond de eerste gesprekken gehad in het cao-geschil bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij NV (SWM).

De SWM-werknemers hadden gisteren het werk neergelegd uit onvrede met de voorgestelde loonsverhoging van 3 procent. De bond die is aangesloten bij de vakcentrale C-47, gaat bij loononderhandelingen altijd uit van het inflatiecijfer.

Het SWWO-bondsbestuur heeft vanmorgen met de leden vergaderd, waarna de werknemers naar hun werkplek zijn teruggekeerd. Bij bemiddeling is het standpunt van de raad altijd dat de actie moet worden opgeheven. De bond heeft daar welwillend mee ingesteld, omdat hij vertrouwen heeft in de raad.

Het bondsbestuur heeft echter publiekelijk geen percentage genoemd van wat hij eist. Starnieuws verneemt dat partijen gisteravond nader tot elkaar zijn gekomen. Vrijdag komen ze weer bij elkaar. De verwachting is dat er dan een overeenstemming zal worden bereikt. Op dit moment geldt er een persstilte voor alle partijen.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March