Mitro: Ik ben om 'gewijzigde beleidsinzichten' ontlast
29 Jul 2014, 16:10
foto


Sutrisno Mitro deelt Starnieuws mee dat hij om 'gewijzigde beleidsinzichten' ontheven is als onderdirecteur Grondbeheer van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Hij is naar zijn advocaat Georgette Leter gestapt en beiden zijn gebelgd over het bericht dat eerder op de dag is gepubliceerd door Starnieuws. Zij eisen een rectificatie. "Mijn goede naam en eer zijn aangetast door de publicatie".

Mitro beweert dat hij niet met grondbriefjes bij mensen thuis is geweest en ook niet is betrapt. Hij wil niet ingaan op wat de 'gewijzigde beleidsinzichten' zijn. Mitro zegt dat het een beslissing is van de raad van ministers. Deze zou al twee weken terug zijn genomen. Het gaat volgens hem om een politiek besluit.

Starnieuws verneemt dat Mitro de vorige week dinsdag nog samen met anderen een presentatie heeft gegeven aan de Raad van Ministers over de transformatie van domeingrond naar eigendom. Twee dagen later, is hij op staande voet uit zijn functie ontheven door minister Steven Relyveld. Hij moest onmiddellijk alle dossiers inleveren. De ministerraad heeft zich nog niet gebogen over deze kwestie. De ontheffing uit de functie moet uiteindelijk door de president worden bekrachtigd. Vooruitlopend op de procedure is Mitro ontlast van zijn werkzaamheden en is hij ter beschikking van de minister.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April