SWM in actie; watertoevoer wel gegarandeerd
29 Jul 2014, 11:35
foto
Aan werken denken deze arbeiders van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij NV voorlopig niet. (Foto: Raoul Lith)


De bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is in staking. De watertoevoer naar de samenleving wordt niet afgesloten, deelt bestuurslid Steven Sloote aan Starnieuws mee. De leden zijn niet tevreden met het bod dat de directie heeft gedaan over salarisverhoging voor 2014. Op grond hiervan is het werk vandaag neergelegd.

Intussen heeft de directie de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname ingeschakeld. Vanavond zijn partijen opgeroepen om te verschijnen voor de raad. Als eerste zal worden geëist om het werk te hervatten. Sloote zegt dat dispensatie is verleend aan de productie-afdeling. Op verschillende bijkantoren zal er geen waterrekening betaald kunnen worden. Ook andere diensten zijn stil komen te liggen.

De directie van SWM heeft de bond te kennen gegeven dat een salarisverhoging van 4% er niet in zit. Dat is wat de leden minimaal willen hebben. Het bedrijf heeft geen middelen om water in de wijn te doen. Volgens de bond is het wel haalbaar dat de directie met een beter bod komt.
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March