SIV en SIS vieren maandag Ied-Ul-Fitre, SMA dinsdag
27 Jul 2014, 22:08
foto
Ied-gebed op het Onafhankelijkheidsplein (archieffoto).


De Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) en de Stichting der Islamitische gemeenten in Suriname (SIS) zullen maandag Ied-Ul-Fitr vieren. De Surinaamse Moslims Associatie (SMA) heeft de maan vanavond niet kunnen zien. In heel Caribisch Gebied was het bewolkt. De leden van de SMA, de soennieten, zullen het Ied-gebed dinsdag houden op Livorno.

Het Nationaal Ied Comite Suriname (NICS), een werkarm van de SIS, houdt het Ied-gebed maandagochtend op het Onafhankelijkheidsplein. Sofan Kasto, voorzitter van het NICS, deelt Starnieuws mee dat vandaag besloten is dat Ied-Ul-Fitre maandag wordt gevierd. De vastenmaand Ramadan eindigt met het gebed, waarbij dank wordt uitgebracht aan de Almachtige.

Afgelopen jaar kon het NICS het Ied-gebed niet houden op het Onafhankelijkheidsplein, omdat er toen al voorbereidingen werden getroffen voor Carifesta. Uitgeweken werd naar de Nabawi-school. Het NICS is blij dat dit jaar weer gebruik kan worden gemaakt van het Onafhankelijkheidsplein, omdat daar ook veel meer ruimte is en centraal gelegen is.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April