Nog geen oplossing milieu-inspecteurs en BOG
29 Jul 2014, 06:00
foto
Piet Bakker, voorzitter van de bond van milieu-inspecteurs bij BOG.


De gesprekken tussen de bond van milieu-inspecteurs bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) en directeur Lesley Resida, hebben niet de gewenste resultaten opgeleverd. Dit zegt David Bakker voorzitter van de bond aan Starnieuws. Volgens Bakker is er veel gesproken maar weinig gezegd. “De lucht is nog even donker als woensdag toen de acties begonnen”, meent de bondsvoorzitter.

Bakker heeft de directeur van BOG duidelijk gemaakt dat de leden geen beloftes meer willen horen maar daden willen zien. “We hebben duidelijke taal gesproken. We zijn 20 augustus vorig jaar gestopt met de actie om de directie twee maanden de tijd te geven om te werken aan een oplossing. En we zijn nu bijna een jaar verder zonder resultaat”, stelt Bakker. Hij hoopte juist dat waar mogelijk was er enkele zaken gerealiseerd konden worden, maar dit blijkt niet het geval te zijn.

Vrijdag had de bond een gesprek met raadsadviseur Jules Wijdenbosch waar ook zijn collega's Errol Alibux en Eddy Jozefzoon bij zaten. Aan deze presidentiële commissie zijn de knelpunten kenbaar gemaakt. Het gesprek met de BOG-directeur is tijdens deze ontmoeting tot stand gekomen voor zaterdag.

Het bondsbestuur gaat dinsdag de leden informeren over de resultaten van de gesprekken. De algemene ledenvergadering gaat dan moeten besluiten hoe het vervolgtraject er uit zal zien. “We staan open voor gesprekken, want zo kunnen altijd oplossingen gevonden worden. Maar tot nu toe is er geen vrede gekomen tussen partijen”, legt Bakker uit.

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March