Ruim 300 zakken vuil opgehaald tijdens loop in Nickerie
27 Jul 2014, 00:00
foto
Een deel van de participanten aan de schoonmaak-wandeltrimloop.


Tijdens de eerste schoonmaak-wandeltrimloop in Nickerie zijn er zaterdag ruim driehonderd zakken vuil opgehaald. Deelnemers hebben met hun bijdrage de boodschap afgegeven dat er geen vuil her en der gegooid moet worden. De troep op de bermen komt uiteindelijk in de Atlantische Oceaan terecht.

De drie Nederlandse artsen, Floor Thole, Emmy Hoskam en Wouter Nolet, die verbonden zijn aan het drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) als zaalartsen, hebben het initiatief voor de loop genomen. Nolet zegt dat recent in het nieuws is gekomen dat de zee ook wordt bevuild door plastic afval dat tientallen jaren in tact blijft. In samenwerking met de afdeling Milieu van het districtscommissariaat, het ministerie van Openbare Werken, afdeling Openbaar Groen, de politie en het LMSZN, is dit project succesvol verlopen.

De organisatie van de loop vindt dat voorkomen moet worden dat vuil overal wordt gedumpt. Nolet merkt op dat de omstanders die keken hoe de wandelaars het vuil opruimden bij zichzelf te rade moeten gaan en moeten voorkomen dat vuil op straat wordt gesmeten. Behalve de overheid heeft het bedrijfsleven heel goed geparticipeerd. De deelnemers van de schoonmaak-wandeltrimloop hebben gratis loten gekregen waarmee ze prijzen konden winnen. De prijzen variëren van een ticket naar Belem of Curaçao, twee fietsen, een dvd player, een tablet en nog vele troostprijzen.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March