Medische Zending op zoek naar gezondheidsassistenten
25 Jul 2014, 20:00
foto


De Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ) is op zoek naar gezondheidsassistenten (GZA’s). Personen die zich aanmelden voor de functie zullen in vier jaar opgeleid worden en alles leren over een gezonde leefstijl. Hierna en tijdens de opleiding, zullen zij ingezet worden voor gezondheidszorg in het binnenland, waar zij ook zullen moeten wonen.

De MZ is de enige primaire zorgverlener in het binnenland van Suriname. Deze dienstverlening ligt er voornamelijk in handen van Gezondheidsassistenten. Met de slogan ‘MZ è Gi Okasi, fu leri libi Gosuntu Fasi’, is een wervingscampagne gestart. Het opleidingstraject bestaat uit een theoretische en praktische fase. De stages worden gedurende de vier jaren niet alleen in het binnenland gelopen, maar ook bij diverse gezondheidsinstellingen in de stad.

Het diploma wordt erkend door het ministerie van Volksgezondheid. Momenteel is de MZ druk doende mogelijkheden voor vervolgopleidingen met het GZA-diploma te creëren, wat de keuze voor het beroep aantrekkelijker moet maken voor jongeren. De beroepsactiviteiten die al in de opleiding aan de orde komen zijn onder meer het geven van educatie op de polikliniek en op locatie, prenatale en postnatale consultatie en tandheelkundige dienstverlening en preventie.

De wervingscampagne wordt in zowel het binnenland als Paramaribo uitgevoerd en duurt tot 22 augustus 2014, meldt de voorlichting van de MZ.
Advertenties