Parket procureur-generaal in stilte verhuisd
26 Jul 2014, 00:00
foto
Het nieuwe gebouw waarin het Parket van de procureur-generaal is gevestigd. (Foto: Raoul Lith)


Hoewel het nieuwe gebouw nog niet voorzien is van alle faciliteiten, is het Parket van de procureur-generaal vanaf maandag gevestigd aan de Limesgracht no 92. Het heeft veel langer dan gepland geduurd om het gebouw af te krijgen. De officiële opening van het gebouw moet nog plaatsvinden.


Procureur generaal (pg) Soebhas Punwasi zei in december 2012 dat hij in het eerste kwartaal van vorig jaar hoopte te verhuizen naar Limesgracht. Hij zou er ook alles aan doen om het tekort aan kader weg te werken, waardoor de vervolging van strafbare feiten sneller zou kunnen plaatsvinden. President Desi Bouterse zei vorig jaar dat het Openbaar Ministerie (OM) landelijk 35 vervolgingsambtenaren nodig heeft. Met de beëdiging van acht substituut-officieren van justitie in februari vorig jaar, telde het OM inclusief de procureur-generaal en advocaat-generaal 22 vervolgingsambtenaren.

Het heeft veel langer geduurd voordat Punwasi en personeel hun intrek konden nemen in het nieuwe gebouw. Eigenlijk op de valreep van zijn carrière als pg. Punwasi wordt binnenkort 65 jaar. Dan moet hij volgens de wet de fakkel overdragen. Algemeen wordt aangenomen dat advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday zal waarnemen als pg.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April