Milieu-inspecteurs gebelgd over niet nakomen afspraken
25 Jul 2014, 06:00
foto
Milieu-inspecteurs in actie. (Foto: Raoul Lith)


De vaste commissie van De Nationale Assemblee (DNA) voor Volksgezondheid komt voor een spoed overleg bijeen om na te gaan waarom afspraken met milieu-inspecteurs niet zijn nagekomen. Na veel inspanningen waren zaken overeengekomen. Voorzitter David Bakker van de bond van milieu-inspecteurs bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) zegt dat een jaar voorbij is, zonder dat de problemen zijn opgelost. Daarom is het werk weer neergelegd.


Bakker geeft aan dat het breekpunt is dat de overuren nog steeds niet zijn uitbetaald. Ook de problemen van de achterstallige vervoerstoelage zijn niet opgelost. “Vorig jaar toen we ook al opkwamen voor onze rechten zouden deze zaken binnen twee maanden worden opgelost. De vaste commissie van De Nationale Assemblee voor Volksgezondheid is ingekomen om oplossingen te brengen. We vechten niet voor extra luxe, het zijn dingen waarop de inspecteurs recht hebben”, zegt Bakker aan Starnieuws. Naast de achterstand in de betaling van overuren en vervoerstoelage, is er ook sprake van bevorderingen voor een groep inspecteurs. Bakker hoopt dat er snel een oplossing komt want in de tussentijd is de achterstand groter geworden. “Nu wordt er ook geen dag- en voedingsgeld uitbetaald aan de veldwerkers”, deelt hij mee.

Commissievoorzitter Theo Vishnudatt wil weten waar het mis is gegaan. “De zaken zijn bij het ministerie van Volksgezondheid of bij Binnenlandse Zaken blijven hangen. Het gaat niet om nieuwe dingen. We hebben deze afspraken gemaakt met alle partijen”, stelt Vishnudatt. De volksvertegenwoordiger stoort zich aan het feit dat de situatie nog steeds niet is opgelost.

Er is voor het inspecteren en andere werkzaamheden van de havens (NV Luchthaven Beheer en de Nieuwe Haven) dispensatie verleend. Ook is er toestemming gegeven voor het afnemen van monsters van water bij de ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Enkele van de actievoerders zeggen diep teleurgesteld te zijn in Lesley Resida directeur van het BOG. Ze stellen dat hij tijdens zijn waarneming als directeur op het ministerie van Volksgezondheid de kwestie rond de milieu-inspecteurs een beter verloop kon hebben gegeven.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April